Életfa Segítő Szolgálat Egyesület

Az ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület közel két évtizede dolgozik a közösségfejlesztés, a közösségi munka, az önkéntesség és a szociális szolgáltatások fejlesztése területén. Az egyesület tevékenysége kiterjed az Észak-alföldi régióra, valamint részt vesz országos (KÖZTÁMHÁLÓ- Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat, Settlement mozgalom), továbbá nemzetközi programokban, projektekben és szervezetekben (International Federation of  Settlements and Neighbourhood Centers, Centre de Europeen Voluntariat), fejlesztő- és képző központként működik.

Az egyesület missziója, hogy hisz az összetartó, befogadó és közösségi alapú társadalom erejében, melyhez közösségfejlesztéssel valamint az önkéntesség, az aktív állampolgáriság, az európaiság eszméjének elterjesztésével megerősítésével járulnak hozzá. Céljuk a társadalomban felmerülő problémákra, speciális igényekre megoldást találni új módszerek kifejlesztésével, alkalmazásával, elterjesztésével.

A Trialóg együttműködés három egyesület (ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület – Debrecen, Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület – Miskolc, Közös Nevező Egyesület – Nyíregyháza) kezdeményezésére jött létre és működik hálózatként 2007. január óta, melyhez később csatlakozott a „FOGADÓ” Észak-Abaúji Közösségfejlesztők Köre Egyesület (FÉSZAK).

Tevékenységeink, szolgáltatásaink

(* helyi lakosság aktivizálása, hogy részt vegyen saját életében, problémái megoldásában; közösségi kommunikáció beindítása; teret adni, hogy az emberek találkozzanak és beszélgessenek; közösségi vezetők megtalálása; tevékenységek: pl. családi nap, gyermeknap, klubok, stb.)