Dialóg Egyesület honlapja

Állampolgári Részvétel Hete 2016

Dialógus az avasi közösségben

Már hagyománnyá vált, hogy az Avasi Búcsú keretében megrendezett Közösségi Napon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium udvarán, a Dialóg Egyesület is képviselteti magát.

A különféle tájegységek gasztronómiai különlegességeiből rendezett főzőverseny, a széleskörű termékbemutató és könyvvásár, a népi énekek és mesék előadása, valamint a délutáni szabadidős, sport, és gyerekprogramok alkalmat nyújtottak az itt élő lakosság és az Avasi Közösségi Kávézó fiatal dolgozói közötti párbeszédre. Az Állampolgári Részvétel Hete nevű kezdeményezés részeként évek óta igyekszik a Dialóg Egyesület is szeptemberben mozgósítani, közelebb hozni az embereket az aktív, részvételi állampolgárság felé. Idén is sor került az állampolgársághoz fűződő attitűdök felmérésére, amely kellőképpen provokatív téma ahhoz, hogy személyessé tegye a beszélgetéseket és lehetőséget teremtsen egyéni programjaik népszerűsítésére. Azért volt fontos ez a részvétel, mert minél több fórumon szeretnék megmutatni, hogy létezik egy jó hangulatú hely a lakótelep rengetegben, ahová bárki betérhet és kiöntheti a szívét, vagy ha van egy kreatív ötlete, maga is közösségformáló erővé válhat és segíthet másoknak.

Ez a szombati nap számunkra is aktív kikapcsolódást és pihenést jelentett, ahol akár rég nem látott ismerőseinkkel is találkozhattunk. A félbe maradt témákat pedig szívesen tárgyalnánk tovább, néhány sarokkal lejjebb az Avasi Közösségi Kávézóban, a Szentgyörgy út 42. alatt, egy forró kávé mellett.

 

Detzky Panni (önkéntes)

A képért köszönet illeti az Isteni Ige Templomot. Szokás szerint, rákattintva pedig még több látható.