Kreatívan a kávé világnapján

„A zsenialitás 1%-ban inspirációból, 99%-ban kávéból fakad.” - ez lehetett volna a mottója a kávé világnapján rendezett rendezvénynek az Avasi Közösségi Kávézóban 2016. szeptember 29-én, amely legújabb bútordarabjával, egy saját készítésű bárpulttal várta a szomjas vendégeket.

Sokféle italkülönlegességből válogathattak az utcáról betérők, így garantáltan senki nem maradt szomjan. A retro hangulatban felszolgált gőzölgő kapucsínó és kávé igazán jól esett az ízletes sütemények mellett – ebben az autentikus környezetben, ahol a pultos lányok és fiúk még valódi békebeli kávéőrlő géppel készítették a főzeteket.

A közös délutánon ki-ki megmutathatta művészi érzékét: akár a festőasztalnál, akár a patchwork klub tagjai között. Nem mindennapi módon, például kávészemekből lehetett geometriai mintákat készíteni, és ha mégis megmaradt a sötét nedűből valami, vízfesték helyett is föl lehetett használni. Ebből születtek a kávézóban megtekinthető csodás festmények és tusrajzok, vagy otthonra a falidísznek való patchworkök.

A program végére mindenki magához tért – még egy munkás nap után is –, és fölélénkülve ment haza, de nem csak a koffein hatására, hanem a kellemes baráti beszélgetések miatt is. Ezeknek a helyszínen lehet még folytatása máskor, de az újításokról talán jobb személyesen meggyőződni, hiszen a kreatív ötleteket néhány hete már kakasülős bárszékeken tudjuk egymással megosztani.

Detzky Panni önkéntes írása

Bónusznak egy kis sajtó: a Miskolci Napló cikke ide kattintva olvasható.

A Miskolc Televízió pedig ezt az anyagot készítette:

És végezetül: a képre kattintva további képek tekinthetőek meg. Köszönjük a Miskolc Sketchers és önkénteseink közreműködését az újabb sikeres programban!