Dialóg Egyesület honlapja

Népies hangulat az Avasi Közösségi Kávézóban

Csütörtök délután az önellátás egyik fontos elemét, a házi kenyérsütést tanulhattuk meg Dozsnyák Pétertől a Tényleg zenekar frontemberétől. A falatozáshoz pedig népzenei hangolódással kezdtünk neki, ahonnan nem hiányozhatott a lilahagymás zsíros kenyér, a vajas pogácsa és a bodzaszörp sem.

Talán már elfeledkeztünk róla, hogy milyen íze van az igazi, kézzel készített kenyérnek, amely még nagyanyáink és dédnagyanyáink idejében az otthoni kemencében sült. A gépek korában, amikor nem kell semmit tenni csak bedobni a hozzávalókat és néhány perc után kivenni a végterméket, néha jó érzés valamit saját kezűleg létrehozni. Elfogyasztani szintén egészen más érzés a valódi ízeket. Most minderről magunk is meggyőződhettünk az Avasi Közösségi Kávézóban.

A bemutató iránt nagy volt az érdeklődés. A kávézót megtöltötték az Avas lakói, akik egy viszonylag gyorsan elkészíthető, egyszerű recepttel, és nem utolsó sorban értékes kulturális élménnyel gazdagodtak. A jókedvű Tényleg zenekar zenészeinek öröme a hallgatóságra gyorsan átragadt, és még azok is megszerették a minőségi népzenét, akik más stílusokban utaznak szívesen.

 

Aki ezen a napon mégis lemaradt volna a kenyérsütő manufaktúráról és az eszem-iszomról, az se búsuljon, mert alkalma lesz minden héten, ugyanebben az időpontban különféle praktikus termékek készítésével megismerkedni.

Detzky Panni

 A képre kattintva egy egész galéria megtekinthető.