Az Univerzum hangjai versben és gitáros dallamokban

A Szeles53 formáció tette tiszteletét az Avasi Közösségi Kávézóban, amely két gyermekkori barátnőből áll. Ma már több ezer kilométerre élnek egymástól, mégis ugyanazon a talajon állnak és hasonló célokkal munkálkodnak. Eostar Kamala kaliforniai magyar zenész, gyógyító és jógaoktató. Kőhalmi Ildikó pedig miskolci költő.

Nevüket a közös eredet adja, hiszen a Szeles utca 53. számú házhoz kötődnek legkorábbi közös emlékeik. Egy ilyen régi barátság már önmagában érték, és talán nem véletlen az sem, hogy hasonló spirituális hagyományt követnek. Szanszkrit mantrákat és dél-amerikai sámán énekeket szólaltattak meg gitár kísérettel, amelyeket Ildikó készülő ötödik kötetének alkotásai fűztek össze.

A közönséget a kényelmes puffok, a füstölőillat, az előadók színes egyénisége és a csoportos éneklés segítette a tér- és időbeli utazásban, ahol talán sokan jótékonyan belefeledkeztünk a minket ért különleges hangulatidéző impulzusokba. Kuriózum volt, hogy az alkotók a felolvasóestre szüleiket szintén meghívták, hiszen egyikük maga is költőnő, így tevékenyen kivette a részét a műsorból. A téma többeket megfogott, a kávézó zsúfolásig megtelt.

A hölgyek vezetésével ezen az alkalmon mélyebb létkérdéseken gondolkozhattunk el: Istennek az univerzális arcát, azt a vallások fölött álló szeretetközpontot kerestük, amelyben mindannyian egyek vagyunk. Ezt az egységet az ős alapon, Földanya közelében találhattuk meg. A versek és dalok visszavittek minket abba a korba, amikor még természetközeli életmódot folytatott az emberiség, valamint a közösség ereje és együttműködése napi tapasztalat volt.

Detzky Panni

Még több kép a képre kattintva!