Zenei improvizációk a Szólam klubbal

A zenerajongó közönség és az amatőr előadóművészek számára egyaránt szórakoztató alkotóműhely indult csütörtökönként este hattól az Avasi Közösségi Kávézóban – Fehér Sándorral és vendégeivel. A Szólam klubbon betekinthetünk a kulisszák mögé, hiszen tanúi lehetünk a rock, blues, és más zenei alapokból kibomló, éppen megszülető slágereknek, vagy irodalmi alkotások megzenésítésének a helyszínen.

A Kávézó ideális adottságokkal rendelkezik, hogy alternatív klubhelyiség legyen. Jó hangtechnikája lehetővé teszi a kísérletező munkát és a profi fellépéseket egyaránt, amelyhez internetes megjelenést biztosít és médiakapcsolatait is felajánlja. Ezt a lehetőséget ismerte föl néhány zenész barát, akik vállalják, hogy régi repertoárjukat egy meghívott vendég improvizatív közreműködésével a nagyközönség számára nyitott ajtók mellett frissítik föl, vagy bővítik új darabokkal.

A hallgatóság és a művészek között itt teljesen eltűnik a szakadék. Karnyújtásnyi közelségbe kerülnek a hangszerek és az alkotók, akikkel személyesen is meg lehet ismerkedni. Hallhatunk érdekes anekdotákat a helyi bandák megalakulásáról, működéséről, és egy-egy zeneszám háttértörténetéről. Ehhez kapcsolódó videóanyag vetítése szintén tervben van, de a műsor a jelenlévők igényeihez rugalmasan alkalmazkodik a jövőben (is).

Első alkalommal Sándor fergeteges gitárpárbajt rendezett állandó kísérőjével, Virág Csabával, és a vendégzenész, Tímár Krisztiánnal. Vagány dalaik hitelesen adták vissza a miskolci életérzést és az utca hangulatát is feldobták a kiszűrődő dallamok. Akik inkább otthon maradtak, valódi koncertélményt hagytak ki, de a következő hetekben bármikor bepótolhatják.

Detzky Panni

A fotóra kattintva megtekinthető Pongrátz Tamás, az Avasi Fotókör tagjának galériája az eseményről.