Dialóg Egyesület honlapja

Megnyílt az Avasi Könyvcsere Pont!

Sajtóanyag itt!

2014. február 26-án hivatalosan is megnyitotta kapuit az Avasi Könyvcsere Pont. A felajánlásoknak köszönhetően egyre nagyobb állománnyal rendelkező könyvcsere állomás hívómondata az „Egyet hoz, egyet vihet!”, mely jól illusztrálja azt a nem titkolt célt, hogy itt bárki behozhatja használt, megunt könyvét, az állományból választva pedig ugyanannyit vihet haza.

  

 

 

 

Az Avasi Könyvcsere Pont megnyitóját a Dialóg Egyesület munkatársai, közösségi munkásai és önkéntesei szervezték. A megnyitó ünnepségnek a miskolci Avas lakótelep Szentgyörgy u. 42-44. (volt orvosi rendelő) alatt lévő Közösségi Tér és annak utcafrontja adott helyet. Az alkalomra feldíszített helyszínen több programon is részt vehettek az érdeklődők.

 

 

 A Közösségi Térben a Kézműves Klub tagjai könyvjelzőket nemezeltek, horgoltak, kötöttek, hozzájuk lehetett csatlakozni, miközben megzenésített versek szóltak halkan a háttérben. Ugyanakkor a bejárat előtt posztmodern közösségi olvasási gyakorlatba nyerhettek betekintést az arra járók. A játék lényege, hogy a résztvevők különböző könyveket vesznek a kezükbe és abból egymás után egy-egy mondatot felolvasnak, majd könyveiket kicserélik és ismételten olvasnak egy mondatot. Az idézett szövegek így egy sosem hallott, önálló szöveget, történetet adnak, melyet a résztvevők aktuális választása hoz létre. A játék egyik célja, hogy felhívja embertársaink figyelmét választásaik fontosságára, a másik, hogy éreztesse velük, mindnyájan történetet alakító tényezők.

 

 

 

 A megnyitó alatt végig működött a Közösségi Térben egy gyereksarok, ahol a kicsik különböző játokkal ismerkedhettek meg, és lufikat kaptak ajándékba.

 

 

 

 Végül az utcafront kanapéján felolvasás zajlott, ahol Balogh Flóra, Barcsai László és Papp Dénes olvasta föl szövegeit.