Tanulnék - Mit gondolnak a fiatalok az oktatásról?

Az oktatás roppant fontos kérdései körbelengik napjaink közbeszédét. Városunkból, Miskolcról indult el ez a megmozdulás a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelével, és az azóta is tartó folyamat országos összefogássá nőtte ki magát. Közben azonban arra eszméltünk rá, hogy a leginkább érintettek, a diákok véleményét rendszerezni lenne a legfontosabb. Ezért hoztuk létre a https://tanulnek.yrpri.org/ oldalt, ahol az e-dialog projekt módszerével lehet ötletelni, érvelni, szavazni az oktatás különböző kérdéseiben.

Kis kedvcsinálóként mellékeljük a Civil Rádió Miskolc - CiRMi "Azt csiripelik a madarak" című műsorát, ahol is miskolci fiatalokkal járta körül az oktatás kérdéseit a műsorvezető: https://soundcloud.com/civilradiomiskolc/aztcsiripelik-160420.

Budapesten zárkonferenciázott az e-dialog-projekt

Közös, két napot átívelő konferenciát szervezett a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Dialóg Egyesület 2016. április 19-én és 20-án.

A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével megvalósuló projektjeiket zárták, ismertették tapasztalataikat és eredményeiket a jelenlévőkkel.

Egyesületünk az izlandi Citizens Foundation partnerségével valósította meg "Közösségi tervezési modellek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében" című projektjét. A program során a megyében 3 kisebb településsel, 2 vidékfejlesztési LEADER közösséggel és Miskolc városával dolgoztak együtt a szakemberek, munkánk fókuszában az online és a személyes közösségi tervezés kombinációja állt. Az egy év tapasztalatait, eredményeit, dilemmáit, és az alkalmazott módszereket mutattuk be a projektzáró konferencián.

A képre kattintva még több képet lehet megtekinteni facebook-oldalunkon!
Magához a projekthez készült kiadványunk itt olvasható online: https://issuu.com/dialogegyesulet/docs/dialog_ncta_issuhoz

Arnóton járt a Megyei Műhely

A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével megvalósuló, Közösségi tervezési modellek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projektünk részeként tartottunk Megyei Műhelyt Arnóton, 2016. április 9-én.

A nap programja a "Hogyan tervezzünk?" kérdés köré épült - hallhattunk példákat önkormányzati, egyházi, és civil oldalról. Összegeztük projektünk tapasztalatait, bemutattuk a frissen készült projekt-kiadványunkat, és még a Megyei Műhelyek jövőjéről is gondolkodtunk.
Nagyon köszönjük Arnótnak a szívélyes vendéglátást, mi nagyon jól éreztük magunkat.

A nap eseményeit a CiRMi - Civil Rádió Miskolc fiataljai is rögzítették, és a jövőben minden egyes szót vissza lehet majd hallgatni!

Még több kép facebook-oldalunkon. ide kattintva.

A te ötleted, a te hangod, a te közösséged

A Dialóg Egyesület Norvég Civil Támogatási alap finanszírozásával megvalósuló, "Közösségi tervezési modellek B-A-Z megyében" című projektjének szakmai kiadványa közösségi tervezésről és megyei műhelymunkáról
A képre kattintva maga a kiadvány is olvasható, online formában!

Zárókonferencia Budapesten

KÖZÖSSÉG – TERVEZÉS – TANULÁS – EREDMÉNY
(munkacím)

A Dialóg a Közösségekért Egyesület és a Közösségfejlesztők Egyesülete kétnapos konferenciát szervez a Norvég Civil Támogatás Alap által finanszírozott projektjeik keretén belül megvalósult szakmai eredmények bemutatására.

A konferencia időpontja: 2016. április 19 – 20.

Helyszíne: Budapest, Kesztyűgyár Közösségi Ház (VIII. ker, Mátyás tér 15.)

Az április 19-i konferencia nap fókusza:
A Dialóg Egyesület az izlandi Citizens Foundation partnerségével valósította meg Közösségi tervezési modellek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projektjét. A program során a megyében 3 kisebb településsel, 2 vidékfejlesztési LEADER közösséggel és Miskolc városával dolgoztak együtt a szakemberek, munkánk fókuszában az online és a személyes közösségi tervezés kombinációja állt. Az egy év tapasztalatait, eredményeit, dilemmáit, és az alkalmazott módszereket mutatjuk be a projektzáró konferencián.

Az április 20-i konferencia nap fókusza:
A Közösségfejlesztők Egyesülete Közösségi szolgáltatás – közösségi működtetés kistelepüléseken c. projektje keretein belül több más szakmai kérdés mellett a közösségfejlesztői tevékenység tervezhetőségének, az eredmények és hatások mérhetőségének témájával is foglalkozott. Egy Skóciában kifejlesztett tervezési-mérési módszertani eszköz átvételét, adaptációját is megkezdtük a program során, munkatársaink és a külföldi meghívottak, egyebek között, erről is beszámolnak.
Munkánk másik fontos fókusza a közösségi alapú szolgáltatások hazai körülmények között érvényes definíciójára, illetve az ehhez szükséges feltételek meghatározására irányult. Ebben a témában elsősorban a projekt szakmai résztvevőit, a terepeken dolgozó kollégáinkat fogjuk meghallgatni.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat április 14-ig fogadunk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

A részletes programot március 18-án tesszük közzé.