Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm azon érdeklődőket, akik a Dialóg Egyesület honlapjára látogatnak. Az egyesületünk tevékenységeiről és működéséről olvashatnak, amit 2002 óta folytatunk az Észak-magyarországi régióban, különösen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az alakulásunk óta egyre több olyan közösségfejlesztési folyamatot terveztünk és valósítottunk meg, amelyek segítik a települések közösségi viszonyait és erősítik a helyi társadalmat, civilséget. A civilség napjainkban sokféleképpen mutatkozik. Sokunknak eszköze, van, akiknek hite is. Mi azok közé tartozunk, akik meggyőződéssel valljuk, hogy tenni nemcsak lehet, hanem kell is, ahhoz, hogy jobbá tegyük társadalmunkat és az emberek hétköznapi életét.

Mi abban hiszünk, hogy nemcsak tennünk kell, hanem másokat is biztatni kell a cselekvésre. Meg kell mutatni a kezdeményezési lehetőségeket, eszközöket és módszereket a cselekedni vágyóknak, hogy a közösség erejét (is) használják életük, településük, környezetük élhetőbbé tétele érdekében.

 

Hogyan? 

  • Közösségi munkával;
  • élethosszig tartó, de közösségi tanulással;
  • helyi cselekvési programok kidolgozásával, támogatásával;
  • a nyilvánosság, különösen a helyi nyilvánosság biztosításával;
  • a kapcsolatok felkutatásával, azok kialakulásának elősegítésével;
  • és szakmai együttműködések generálásával.

 

Abban bízva, hogy felkeltettük érdeklődését és nyitottá tettük a közösségfejlesztés iránt, arra bátorítanánk, hogy ismerkedjen meg programjainkkal, azok szellemiségével és időközönként látogassa meg oldalunkat.  

 

Sélley Andrea

a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület volt elnöke

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search