Közösségi workshopok

Tevékenység célja

A közösségi workshop olyan workshop-sorozat, amelyen az önkéntesek különböző témákat mutatnak be. Ezek a témák nem csak a közösségről és az emberi kapcsolatokról szólnak. A tevékenységet egy szemléletformáló műhely előzte meg, mely azt a célt szolgálta, hogy az önkéntesek megértsék annak szükségességét, hogy az előadásuk interaktív és élményalapú legyen, ezzel is elősegítve a későbbi klubosodást.

 

Feltételrendszer

Az önkénteseknek kell megtalálniuk a célcsoportot, ezt a szakember különböző promóciós anyagokkal, plakátokkal, szóróanyagokkal támogatja. Segítséget kérhetnek előadásuk fejlesztésében. A tanácsadás alatt a szakember a közösségi szemléletet próbálja átadni.

 

 

Alkalmazott eszközök, módszerek

A jelentkezett önkéntesekkel szükséges egy interjú, aminek során már érdemes lehet elkezdeni átadni a közösségi szemléletet. Ezek után egy megbeszélést kell tartani velük, ezt a szakember úgy vezeti le, hogy közben bemutatja azokat az alternatív lehetőségeket, melyek által tényleg interaktív és élményalapú lesz a műhelymunka. Ezt követően szükséges a workshopokat koordinálni, az egyes alkalmak elején és végén pedig egy rövid, szemléletformáló bemutatást tartani. A workshopok lezárásaként szükséges reflexió kérése és a továbbiak átgondolása, a folyamat gondozása.

 

Eredmények, kimenet

A workshop-sorozatból klub formálódott, kapcsolatok épültek, újabb ötletek fogalmazódtak meg, de ami a legfontosabb hogy, ugyan különböző mértékben, de az egyének elmozdultak a még közösségibb szemlélet felé. Konkrét példával élve: megalapult a tánc klub, animációs játszóházat tervez az egyik önkéntes és kapcsolatokat építettek a természetjárás kedvelői.

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search