Ösztöndíjas gyakornoki programot indítunk

Képzési és gyakornoki programot hirdet 18 és 25 év közötti, közösségért tenni vágyó fiatalok részére egyesületünk. A felvételt nyerő jelentkezők ingyenes képzési folyamatban vehetnek részt, értékes tapasztalati tudás szerezhetnek. A képzési időszak végén a résztvevők közül négyen 6 hónapos fizetett gyakornoki pozíciót pályázhatnak meg saját projektük megvalósítására, hogy lehetőséget kapjanak a számukra fontos ügyekben való tevékenységre, hogy igazi közösségi vezetőkké váljanak. A pályázat egy országos program régiós felhívása, Miskolc mellett Debrecenben, Pécsen és Szegeden érhető el. Jelentkezési határidő: március 11.

 

A képzési és gyakornoki program célja társadalmi előítéletek és a romákat, illetve szegénységben élőket sújtó rendszerszintű diszkrimináció enyhítése, a demokratikus értékek erősítése. A résztvevők a program első felében ingyenes, részben akkreditált képzéseken vesznek részt az oktatási esélyegyenlőség, a fundraising, a kommunikációs, a stratégiai tervezés, a közösségszervezés, a közösségfejlesztés, és a projektmenedzsment terén.

 

A képzési programba 6 fő nyerhet felvételt, közülök 4 személy pályázhat majd a féléves ösztöndíjra, és saját programja megvalósítására az oktatás, az érdekvédelem, a szociális ügyek, az adományszervezés, a közösségi élet erősítése, és egyéb, a közösség számára fontos ügyek terén. 

Az elsődleges célközönség azok a 18-25 éves felsőoktatási hallgatók, akik szaktól, képzési területtől függetlenül hasznos gyakorlati tapasztalatra és meghatározó szemléletre szeretnének szert tenni a gyakornokság során. A hallgatói státusz hiánya, vagy az életkor nem jelent kizáró okot.

Fontos, hogy a jelentkező érdeklődjön a társadalmi ügyek, kiemelten a szegénység, romák helyzete, diszkrimináció csökkentése iránt, és rendelkezzen elég szabad idővel a programban történő részvételhez. A rendszeres, személyes jelenlét elvárás a pályázó irányában. A résztvevőket őszig három részletben 12+1 napnyi képzés várja, ezek után egy-egy saját ötlettel lehet pályázni a mentorálással kísért fizetett gyakornoki pozíciókba.

 

Jelentkezés menete

 A pályázatok benyújtására március 11-ig van lehetőség a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A levélhez csatolni kell egy áttekinthető önéletrajzot, és egy maximum 2000 karakteres motivációs levelet arról, hogy miért akar a jelentkező részt venni a programban. Személyes vagy online interjúkra március 21-25. között kerül sor. Értesítés március 31-ig.

 

Részletes kiírás és információ elérhető ide kattintva!

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search