Legyen valódi közösségi és legyen valóban szolgálat

A You Thrive szemléletformáló módon szólítja meg az Iskolai Közösségi Szolgálatot végző diákokat. A program során olyan innovatív tevékenységekbe hívjuk be partnerként a fiatalokat, amelyek keretében a közoktatásból (szinte) teljesen hiányzó állampolgári, demokratikus, részvételi tudásra tehetnek szert. A projektet az Aspektus Csoport négy szervezete valósítja meg.

Olyan részvételi programokat valósíthatunk meg közösen az IKSZ keretein belül, amelyekre eddig kevés példa volt Magyarországon. Iskolai Részvételi Költségvetés, Ifjúsági Ötletmaraton, Közvélemény és Tanoda Önkormányzat. 

Lépésről lépésre - Mérföldkövek a You Thrive programban

KAPCSOLAT - Oktatási intézmények, pedagógusok, ifjúsági munkások, szociális munkások, fiatalokkal foglalkozó szakemberek felkeresése.

KÉRDŐÍV ÉS INTERJÚ - Közvetlenül az érintettek releváns tapasztalatai alapján valós képet kapunk az IKSZ működéséről, így valós igényekre reagáló programot állíthatunk össze.

JÖVŐ MŰHELY - A helyi szakemberekkel és érdekelt felekkel olyan tudásplatformok elindítása, amelyek új szakmai irányvonalakat adhatnak az IKSZ-szel összekapcsolódó állampolgári neveléssel.

MÓDSZERTANI KIADVÁNY - Kézikönyvként használható kötet az Aspektus Csoport által kipróbált különböző ifjúsági részvételi módszerekkel.

RÉSZVÉTELI PROGRAMOK - Helyi kísérleti ifjúsági részvételi programok Debrecenben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden.

 

További információ: https://www.aspektus.hu/you-thrive/

 

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search